De mal en pitjor…

Ja han passat més de tres mesos del “no” irlandès al tractat que havia de reformar les institucions europees per fer-les més eficaces i democràtiques, i evitar que les ampliacions les acabin paralitzant. Però malgrat el temps que ha passat, encara no hi ha respostes que ens treguin d’aquesta crisi. El ministre irlandès d’Afers Exteriors ha demanat més temps, perquè el 15 d’octubre no tindran solucions. I mentrestant, van ser precisament els irlandesos els primers a respondre unilateralment a la crisi financera, protegint tots els estalvis. No van tenir en compte la UE. La crisi financera s’agreuja i els 27 no saben caminar units. Només hem vist com uns quants països (G-4) volen pilotar la UE i dir a la resta el que han de fer. Malgrat les crítiques d’alguns, de moment ho estan aconseguint. Respecte el Tractat de Lisboa, si Dublín no sap com sortir del pou, què hem de fer la resta?

Anuncis

2 Respostes to “De mal en pitjor…”

  1. Ferran Says:

    A algú li estranya que la Unió no estigui prenent mesures anti-crisi de forma consensuada? Si quan les coses estan tranquil·les, prendre decisions a 27 sembla avui per avui una odissea, com no ho ha de ser quan els nervis són a flor de pell?
    Això és avui la UE: un “campi qui pugui”. Malauradament.

  2. xavi Says:

    Ja fa temps que el concepte Unió Europea s’entenc com un lligam per interessos econòmics de molts paísos. No pas però una creença unitària de pertanya al continent. I les crisis continues de l,antiga CEE en son una bona mostra. El problema és que aquesta fragilitat malmet el producte i, fins i tot, fa dubtar de la seva durabilitat. Una llàstima que perquè en el nostre cas mai no s’havia viscut tan bé com en l’actual etapa democràtica. Sembla que sempre hi ha gent que li encanta tornar a les cavernes….malgrat que sàpigue que hi ha ossos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: