Els europeus decidim (14) Empestats

Afirmacions com la següent poden semblar alarmistes, però està demostrat que els pesticides poden comportar un greu risc per a salut. Les insitucions europees no han estat insensibles al problema:

“En los últimos 50 años la cantidad de pesticidas pulverizados sobre nuestros cultivos se ha multiplicado por 26. Estos productos químicos pueden causar mutaciones y problemas de fertilidad-un hecho evidenciado ya en los órganos reproductivos de peces, caimanes y osos polares-, y nos afecta a nosotros también. Según algunas fuentes, en Europa, la leche del pecho de las madres pasa más dioxina a nuestros bebes de la que está legalmente permitido en la leche de vaca. Incluso teniendo estos conocimientos, la cantidad de pesticidas pulverizados sobre nuestros cultivos se ha incrementado por 26 en los últimos 50 años.” (Font: WWF/Adena)

Davant d’aquesta situació, el Parlament Europeu ha prohibit les fumigacions aèries. A més, la UE ha posat unes normes per prohibir l’ús de pesticides prop de zones com hospitals, parcs públics i escoles. Malgrat les pressions de la indústria química alemanya, els eurodiputats han estat més sensibles als arguments d’alguns sindicats agraris i els col·lectius ecologistes. Per això han ampliat la llista de substàncies prohibides a tota la UE perquè es consideren cancerígenes i perilloses, i queafecten el sistema endocrí. No es podran ni produir ni importar a la UE.

Anuncis

2 Respostes to “Els europeus decidim (14) Empestats”

  1. ester Says:

    són una de les causes de que hi hagi tantes al·lèrgies avui en dia…hauriem de sr més cuidadosos en aspectes com aquest.

  2. Àlex Says:

    no sé, no sé… potser hem de tocar una mica de peus a terra. si volem parcs públics haurem de protegir els usuaris de certes plagues, algunes especialment urticants. Si tenim pins i aquests tenen processionària s’hauran de tractar, no¿?

    Potser él mosquit tigre no hagués fet la invasió que ha fet al nostre país si s’hagués controlat de bon començament amb pesticides

    regular sí, posar condicions d’ús si, però em sembla que els falta un grup d’experts pluridisciplinar per no fer normatives que poden tenir conseqüències més perjudicials que el mal que es pretén evitar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: